Oogland Film Productions
Oostelijke Handelskade 941
1019 BW Amsterdam
Nederland
T +31(0)20 6838728
E info@oogland.com
Nederlands English
NIEUWS
Jaar:

Het alfabet van de angst genomineerd voor Gouden Kalf

dinsdag 1 september 2015

Op 1 september werd bekend dat de jury van het Nederlands Filmfestival de documentaire Het Alfabet van de Angst van John Albert Jansen heeft genomineerd voor een Gouden Kalf. Het juryrapport: John Albert Jansen voor HET ALFABET VAN DE ANGST In tegenstelling tot traditionele schrijversportretten heeft regisseur John Albert Jansen in dit genre zijn geheel eigen stijl ontwikkeld. In zijn film over Nobelprijswinnares Herta Müller weet hij op verrassende wijze het werk en het persoonlijk leven van deze auteur, haar leven onder de dictatuur van Ceaușescu, met elkaar te verbinden tot een gelaagd en poëtisch beeldverhaal dat de kijker meevoert op een essayistische reis waarin taal en beeld samensmelten. Mede dankzij de intelligente montage, waarin archiefmateriaal, geënsceneerde situaties en gesprekken met dorpsbewoners uit haar Roemeense geboortedorp vloeiend in elkaar overlopen, krijgen we zicht op Müllers gereconstrueerde angsten, kundig ontleed en invoelbaar gemaakt. De interactie tussen taal en beeld is hecht en poëtisch, een monument voor Müller en haar moedige en kwetsbare leven. Op vrijdag 2 oktober wordt tijdens het Gala van de Nederlandse Film bekend wie het Gouden Kalf wint.

« terug naar nieuwsoverzicht 2015

 

woensdag 2 november '16

Première Verloop van Jaren in Tuschinski

De nieuwe film van John Albert Jansen Verloop van Jaren - Dichter bij Remco Campert gaat op 20 november 2016 in première bij IDFA, om 16.30 uur in Tuschinski 1. Kaarten voor de première...meer »

vrijdag 22 juli '16

Lied van Ballingschap in competitie bij NFF

De film Lied van Ballingschap is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival. De film zal in Utrecht in première gaan. Lied van ballingschap vertelt het...meer »

maandag 25 april '16

Het Alfabet van de Angst bekroond in Sofia

Na de prijs voor Beste Regie op het Astra International Documentary Film Festival in Sibius, Roemenië en de nominatie voor een Gouden Kalf in Utrecht afgelopen jaar kreeg regisseur John...meer »